006 WP Lightroom – ett smart arbetsflöde för bilder

Lanseras våren 2022

I detta Kit ligger fokus på ett arbetsflöde för bildhantering, från bilder i mobilen, till bildredigering och publicering på din hemsida eller i en professionell molntjänst för bilder. Du kan använda andra appar än de vi tar upp här och ändå få en bra lösning, men detta är vår rekommendation.

Adobe Lightroom är navet i detta Kit, närmare bestämt Lightroom Classic. LR Classic är den mest kraftfulla versionen och det är endast den lösningen som går att koppla upp mot våra två andra appar; WordPress och bildgalleritjänsten PicTime.

Sedan många år går det att synka bilder mellan LR Classic och mediabiblioteket i WordPress, du kan till och med styra mappsystemet. Med PicTime kan vi dessutom lagra och förvalta högupplösta bilder för webbpublicering, nedladdning, tryck, mm.

Ett enkelt scenarion skulle kunna vara att jag tar eventbilder med mobilen som automatiskt laddas upp i LR Mobile. Bilderna synkas automatiskt med molntjänsten Adobe Creative Cloud. När jag är tillbaka vid min dator synkar bilderna direkt ner till LR Classic och jag gör en enklare redigering. Sen drar jag över bilderna till en wp-mapp och en pic-time-mapp i LR Classic och trycker på publicera. Några minuter senare finns bilderna i respektive lösning för publicering.

Appar: Adobe Lightroom, PicTime
Realisatör: Ola Hedin