WebStories

Social Storyelling

WebStories är en ny lösning från Google med syftet att skapa mobil storytelling som kan delas på hemsidor och i sociala medier. Inspirationen kommer från stories på Instagram och Facebook med skillnaden att du själv har kontrollen över innehållet – du skapar dem på din egen hemsida.

Google har inte lanserat WebStories i Europa än, de kan skapas och delas men syns inte som ett dedikerat format (bilder, videor, kartor, osv) vid Google-sökningar än. Stay Tuned.

WebStories produceras i WordPress

Du skapar WebStories med ett tillägg som Google utvecklat till WordPress. WebStories kan ses som en mobila hemsidor med bilder, texter, videor, länkar, osv. De fungerar på i alla plattformar och kan ses i alla typer av webbläsare.

Att skapa WebStories påminner om att göra en animerad PowerPoint, det är drag & drop med bilder, videor och texter. MakeStories och Newspaper är två andra verktyg du kan skapa stories i om du inte vill använda WordPress.

Delas på hemsidor och i sociala medier

När du lägger in en länk till YouTube på din hemsida eller i sociala medier kan du se videon där du är utan att lämna sajten, WebStories fungerar på samma sätt.

Google ställer vissa krav för att klassas som WebStories. Du behöver inte följa kraven men då kommer de inte klassas som WebStories vid Google-sökningar.

WordPress Plug & play

Professionella hemsidor du själv kan sköta

WordPress har blivit enkelt att utveckla och använda. Hör av dig så berättar vi mer vad vi kan göra för dig och hur du kan ta del av WordPress Plug & Play.