Tillägg & Funktioner

Samtliga tillägg fungerar i #WPP - Wordpress Plug & Play

Under produktion.

Bland alla 10-tusentals tillägg som finns för WordPress samlar vi här de vi ser om de viktigaste för att skapa en professionell hemsida.

Vi försöker hålla nere på antalet tillägg för varje kategori vilket gör att många riktigt bra tillägg inte finns med i denna listning. Återkoppla till oss om du har tillägg du vill att vi testar och lägger till i listan.

Samtliga tillägg fungerar i #WPP – WordPress Plug & Play.

ÅRSKORT WP & PRO
Om du har Årskort WP eller PRO kan du bara kontakta oss så hjälper vi dig att installera tillägget och se till att tillägget inte ställer till något med resten av sajten.

Annonser

Google är den i särklass största aktören inom annonser för webben och till WordPress finns det mängder av lösningar.


Brizy

Brizy är något av en uppstickare bland visuella redigerare. Den är lite enklare att jobba med om man inte har allt för specifika krav. Startsidan här på JobbaDigitalt är gjord med verktyget.

Digitala möten

Digitala möten har exploderar i kölvattnet av pandemin. Detta är en sektor som bara kommer växa. Samtliga tillägg är kopplingar till externa webbtjänster.


Zoom
Miro

E-learning

Vi använder vi MilaNote och LearnDash för digitalt lärande. MilaNote är en anslagstavla som vi använder som projektverktyg, LearnDash är traditionen e-learning.


Zoom
Miro
LearnDash
Milanote

E-handel

WooCommerce dominerar bland tillägg för e-handel. Numer ägs tillägget av WordPress.

Elementor

Den mest avancerade redigeraren och sidbyggaren med ”dra-och-släpp”-funktion. Skapa webbplatser med pixelnoggrannhet på nolltid. Alla mallar, alla sidor, alla typer av design

Formulär

Formulär används för samla in eller skicka data; kontaktformulär, nyhetsbrev, undersökningar, osv. För några av tjänsterna är tillägget en koppling till en webbtjänst.

Galleri

Med några få tillägg kan du göra det mesta i bildväg. Gallerier är idag multimediala och kan hantera mängder av olika format: bilder, audio, video, mm.

Gutenberg

Gutenberg är WordPress inbygda redigerare, den kallas numer även för blockeditor eller blockredigerare. Som namnet antyder är byggstenarna block som du fyller med innehåll. Gutenberg är fortfarande i sitt startskede, webbdesign gör fortsatt bäst i Elementor och Brizy.

Kalender

Några förstår inte meningen med att ha en kalender på en hemsida, för andra är det en överlevnadsfråga.

Media

Bilder och videor blir allt viktigare komponenter på en hemsida. Det finns bra tillägg för alla moment i processen från att hitta en bild till att den är publicerad på hemsidan.

Medlemskap

Vi kommer endast att rekommendera ett fåtal tillägg för medlemskap. Orsaken är svårigheten att testa alla funktioner så de fungerar i #WPP.

Nyhetsbrev

Mailchimp är giganten på området men det finns även andra som är bra.

SEO

SEO (Search Engine Opitmation) är enormt komplicerat när det görs professionellt. Saknar du budgeten eller att verksamheten inte avgörs av din SEO kommer du långt med tillägg som Yoast SEO.

Sociala nätverk

Länk-ikoner till sociala medier finns redan inbygd i temat. Det är när du ska koppla ihop sajten med nätverket via sk. API som det behövs tillägg.

Statistik

Lika viktigt som kul att hålla koll på statistiken på hemsidan.

Webmaster PRO

Det finns några verktyg som är fantastiska när du skalar upp din verksamhet. Det är en sak att uppdatera en sida men om du ska göra det med 100+ sajter krävs andra verktyg.

Verktyg

Det finns tusentals bra verktyg som hjälper dig att sköta sidan. Som besökare märker sällan dessa tillägg men för administratören kan det underlätta rejält.

Widgets

Widgets är funktioner som du når via Utseende/Widgets. Vanligtvis ser du dessa funktioner i sidomenyn.