Web Stories – Mobile Storytelling

Stories på Instagram och Facebook har blivit en riktig succéhistoria. Formatet med korta visuella berättelser fungerar perfekt för mobilen och besökaren spenderar mer tid i en story än på en traditionell sida. Baksidan med formatet är att den lever inom det sociala nätverk som den publicerats i och detta vill Google ändra på.

Sedan ett par år har de utvecklat en standard för mobila hemsidor under namnet AMP, Accelerated Mobile Pages, och formatet för stories har då gått under namnet AMP Stories. Formatet har funnits i ett par år men inte riktigt lyfts, det finns en rad tjänster du kan använda för att skapa dessa stories men nu har de lanserat Web Stories som ett tillägg till WordPress.

Du kan du skapa stories med en visuell redigerare i WordPress och sedan publicera dem vart du viol, inklusive sociala medier. Nu är det du som äger innehållet och du bestämmer hur länge den ska vara aktiv. Den som har länken kan helt enkelt bädda in den på sin hemsida eller i sin sociala profil och länken går alltid tillbaka till din egen hemsida. Detta är revolutionerande.

Vi kommer fördjupa oss i verktyget och dess fördelar.

Google Web Stories for WordPress