WordPress Plug & Play

WordPress Plug & Play (#WPP) är en lösning för att skapa professionella hemsidor med WordPress som löser runt många av de problem som är förknippade med publiceringsverktyget. 

TEMA BLOCKSY

Vi använder oss av designmallen Blocksy från Creative Themes som tillhör en ny generation av designmallar med ett fokus på att enkelt kunna ändra alla delar av sajten visuellt. Det finns inget traditionellt admin utan allt sker genom funktionen Anpassa; du ser alla ändringar i realtid och när du sparar ändringen uppdateras hemsidan. 

Ändringar som normalt är komplicerade är nu enkla att ändra själv som att lägga in en kampanjknapp i sidhuvudet, ändra logga och färgskala på hela sajten under en kampanj, osv. Allt detta görs enkelt med designmallen Blocksy från Creative Themes. 

Länk: creativethemes.com/blocksy/

WEBBDESIGN

Blocksy fungerar ihop med ett flertal olika designverktyg, vi använder Gutenberg, Elementor eller Brizy. Som besökare vet du inte vilket verktyg som används, det är mer en fråga om hur sidan ska administreras och vilken typ av funktionalitet som sajten ska ha. Gutenberg är WordPress egen redigerare som är otroligt bra för enkla sidor men text och bild, dessvärre är den inte redo än för att klara en mer avancerad webbdesign. Då kommer det två andra designverktygen in och valet av designverktyg fattas i samråd beroende på hur mycket ni själva vill var med och sköta uppdateringar och ändringar på sajten. 

I normalfallet bygger vi alla sidor i Gutenberg förutom startsidan. Fördelen är att sajten blir betydligt enklare för klienten att själv uppdatera innehåll, sidorna blir snabbare och fungerar bättre på mobilen. 

Startsidan ser vi som en sammanfattning av allt som är viktigt på sajten. Om någon besökare bara spenderar några sekunder på hemsidan kan de snabbt nå relevant information utan att klicka sig igenom sajten. Hjälp besökaren att förstå verksamheten och hitta rätt på sajten. Då hemsidor idag utvecklas för att fungera bra på mobilen (Mobile First) är det bättre att skrolla ner på en sida än att klicka sig igenom sajten.

Fördelen med att bygga sajter på detta vis är att du enkelt kan ändra design och funktion när behovet finns, du justerar och lägger till istället för bygga om. Börja enkelt och sluta aldrig förnya hemsidan.

TILLÄGG & FUNKTIONER

Med WordPress Plug & Play kommer en ”App Store” med funktioner och plugin-moduler som du när du vill kan uppgradera din hemsida med. Vi testar ständigt nya funktioner som därmed fungerar plug & play. Det finns tiotusentals olika tillägg att välja bland men vi hjälper dig att välja bland de 2-3 inom varje kategori som vi vet fungerar i plattformen; gallerier, kalender, kontaktformulär, sliders, LMS-system, e-handel, blädderbara pdf:er, osv. 

Det finns alltid en gratis lösning att välja bland, många tillägg har även en PRO-version med utökad funktionalitet. Du adderar funktionalitet den när du behöver den – utveckla hemsidan i takt med din verksamhet.

UPPDATERINGAR & SUPPORT

Då alla sajter som utvecklats med WordPress Plug & Play ser likadana ut i admin kan vi lättare skapa guider och ge relevant support. De flesta av våra klienter vill kunna uppdatera och sköta sajten själv i det vardagliga arbetet. Ett problem som ofta uppstår är att man lätt glömmer ett moment, då är det bara att ringa. Testa själv och när du inte kommer ihåg eller vill få hjälp så ringer du oss. Det ska vara enkelt och lätt att sköta sin sajt.

Idag erbjuder vi denna typ av support till AIK, Studieförbunden, Sthlm Filmskola, Speletiska Rådet, Tellusbarn, NannyByTellus, mfl. Våra supportavtal löper årsvis och kallas Årskort. Det är en integrerad tjänst med guider, utbildningar och personlig support. 

Årskort PRO kosta 9 800 kr per år ex moms.

UTVECKLINGSMILJÖ

Vi utvecklar helst sajter i nära samarbete med klienten. Det är ett win-win där ni får beställarkompetens och för en insyn i hur sajten fungerar och uppdateras. Samtidigt går allt snabbare när vi enkelt ska fråga om justeringar under själv processen. På så vis behöver vi inte reglera antalet revisioner utan det arbetet sker löpande.

PROJEKTVERKTYG

Projektarbetet organiseras i vår digitala projektplattform. Exemplet är från produktionen av NannyByTellus.

2021-01-07_19-14-17-2048x1152.jpeg.webp

UTVECKLINGSMILJÖ

Hemsidan utvecklas på JobbaDigitalts server och påverkar inte er ordinarie hemsida. Sidan klonas sedan till er server inför lansering.

PROCESSEN

PRODUKTION
Vi bygger hemsidans ramverk med navigation, sidor innehåll och funktion. Syftet är att all information ligger på rätt plats och fungerar på rätt sätt. Vi utgår från ert textmanus, bilder, videor samt instruktioner och övriga önskemål. Sajten är sedan klar för att designas.

FEEDBACK
Ni återkommer med feedback på innehåll och funktion. 

DESIGN
Vi korrigerar efter feedback och designar hemsidan. Ni får gärna delta i denna fas och då kunna ge direkt feedback under produktionen.

FEEDBACK
Ni återkommer med feedback på design, innehåll och funktion.

OPTIMERING
Vi korrigerar efter feedback och optimerar hemsidan. Nu går vi igenom GDPR, kontrollera länkar, finjusterar design, licenser till bilder och tillägg, mm.

LANSERING
Vi klonar hemsidan till ert webbhotell och justerar hemsidan inför publicering.

EXEMPEL

Vi har utvecklat hundratals hemsidor sedan starten (ViLäser, Tempofestivalen, Ecpat, mfl) men de som är intressant här är de som vi under senaste året utveckla enligt den metod som vi erbjuder er. Samtliga dessa sajten är utvecklade med WordPress Plug & Play (WordPress, Blocksy och Elementor). 

AIK
En omfattande hemsida där vi i steg ett intrikat oss på att få ordning på de hundratals sidor som deras gamla sajt hade. Inom kort tar vi nästa steg och implementerar en helt ny grafisk profil som tagits fram.

Studieförbunden
Sajten är en enkel produktion som är lätt att uppdatera information. studieforbunden.se

Stockholms filmskola

En sajt med många dolda funktioner. Vi använder ett verktyg som heter MediaGrid för att skapa filtreringsbara listor och gallerier för medarbetare. stockholmsfilmskola.se