Under produktion
Handböcker

WpKit är ett ekosystem av tillägg och funktioner som ger dig möjligheten att skapa alla typer av webbplatser.

Istället för att leta i manualer skapar vi handböcker som ger dig översiktskunskap och sedan är det bara att höra av dig så gör vi det tillsammans.

WpKit

MediaKit

Blocksy är så nära ett universaltema som det går att komma. Vi använder Blocksy på alla typer av sajter i WpKit.

WordPress behöver tillägg och en designmall för att fungera. Så har det i alla fall varit sedan publiceringsverktyget skapades för 20 år sedan men som nu erbjuder sk. Full Site Editing vilket gör att du kan skippa designmallen.

Det kommer dröja ett par år innan den kommer klara av de krav vi ställer i WpKit på design och funktionalitet, fram till dess använder vi vår universalmall Blocksy från Creative Themes.

Vad gör en designmall?

Om vi liknar WordPress vid en husgrund så är det designmallen som avgör om du kan bygga en villa eller ett höghus på den grunden. Normalt sett har du behövt bestämma dig från start vilket det ska bli och sedan börja om från början om du ändrar dig. Med Blocksy kan du bygga en villa och sedan renovera om till ett höghus – eller tvärt om.

Bakom skalet i WpAdmin ser inte Blocksy alltför imponerande ut, de flesta designmallar har 20-30 flikar med hundratals inställningar som du får gå igenom och lista ut hur de fungerar, här finns det 5 och det går inte att göra en enda inställning.

Alla inställningar görs i Anpassa (Customize)

Alla inställningar görs i visuellt läge, du ser alla ändringar direkt när du gör dem vilket förenklar arbetsflödet, du behöver inte gissa vad en inställning gör.

Grundinställningar
Blogginställningar
Direktvisnining LIVE
Publicering

TIPS Vi går igenom alla inställningar i OnBoarding Blocksy designmall – inställningar och funktioner som du hittar längre ner på denna sida.


Dela och tipsa andra