Under produktion
Handböcker

WpKit är ett ekosystem av tillägg och funktioner som ger dig möjligheten att skapa alla typer av webbplatser.

Istället för att leta i manualer skapar vi handböcker som ger dig översiktskunskap och sedan är det bara att höra av dig så gör vi det tillsammans.

WpKit

MediaKit

Bilder är en central del av webbdesign och vi erbjuder gallerier, sliders, bakgrunder, portfolios, mm i WpKit.

Bilder på hemsidor är en viktig del av designen och kan påverka användarupplevelsen markant. Genom att använda bilder på ett effektivt sätt kan man locka besökare till att stanna längre på webbplatsen och förmedla budskapet på ett mer visuellt sätt. I den här artikeln kommer vi att diskutera några olika aspekter av att använda bilder på hemsidor.

Bilder som bakgrund

Att använda en bild som bakgrund kan ge en webbplats en estetiskt tilltalande och modern känsla. Det finns dock några saker att tänka på när man väljer en bild som bakgrund. Se till att bilden inte tar för mycket fokus från innehållet, och att texten fortfarande är lätt att läsa.

Liggande och stående bilder

Att använda både liggande och stående bilder på webbplatsen kan ge variation och intresse för besökarna. Att kombinera olika bildstorlekar kan också hjälpa till att markera olika sektioner av webbplatsen.

Mobilt foto

Att ta bilder med mobilen har blivit allt vanligare eftersom kamerafunktionerna på smartphones har blivit bättre. Att använda dessa bilder kan vara ett snabbt och enkelt sätt att skapa en personlig känsla på webbplatsen. Men se till att bildkvaliteten är tillräckligt hög och att bilderna har rätt storlek för att undvika suddighet eller pixelering.

Copyright

Se till att alltid använda bilder som har tillåtelse att användas på din webbplats. Att stjäla bilder från andra webbplatser kan innebära att du bryter mot upphovsrätt.

Ai-genererade bilder

Att använda ai-genererade bilder är ett relativt nytt sätt att skapa bilder för webbplatsen. Dessa bilder genereras av artificiell intelligens och har blivit alltmer populära eftersom de kan anpassas till specifika behov och är unika för varje användare. Men det är viktigt att notera att dessa bilder fortfarande är skyddade av upphovsrätt och att man behöver kolla upp användningsrättigheterna innan man använder dem på sin webbplats.

Sammanfattningsvis, att använda bilder på hemsidor kan vara en kraftfull teknik för att förmedla budskap på ett visuellt sätt och öka användarupplevelsen. Men det gäller att använda bilder på rätt sätt och att alltid använda bilder som man har tillstånd att använda.

Dela och tipsa andra